10 dingen die je niet wist over Larry Ellison - niood (2024)

Ondanks dat het een begrip is in de technologie-industrie, blijven veel feiten over het leven en de carrière van Larry Ellison onduidelijk voor de leek. Dit artikel heeft tot doel tien minder bekende aspecten van Ellisons leven bloot te leggen en te analyseren. Elke inzending wordt in twee delen gepresenteerd om diepte en context te bieden. Lees verder om een ​​beter inzicht te krijgen in de man achter Oracle.

1. Het onconventionele pad

Larry Ellison is een goed voorbeeld van hoe traditionele onderwijstrajecten niet de enige route naar succes zijn. Ellison werd geboren in New York City en werd geadopteerd door zijn oom en tante nadat zijn moeder ziek werd. Hij schreef zich in aan de Universiteit van Illinois, Champaign, maar stopte daar na twee jaar mee. Ellison's onconventionele reis ging verder toen hij zich vervolgens inschreef aan de Universiteit van Chicago, maar na een enkel semester stopte.

Dit gebrek aan formeel afstuderen weerhield hem er echter niet van om een ​​van de meest invloedrijke figuren van de technologie-industrie te worden. Ellison's echte opleiding kwam door praktijkgericht leren met een reeks technische banen. Eén daarvan bracht hem ertoe Oracle, een toonaangevend bedrijf, te ontwikkelen databasismanagementsysteem dat hem uiteindelijk naar roem en fortuin zou katapulteren.

2. Meesterzeiler

Naast zijn reputatie als technologiemagnaat staat Larry Ellison ook bekend om zijn passie voor jachtraces. Zijn diepe betrokkenheid bij dit tijdverdrijf bereikt een niveau van ernst dat hem onderscheidt van veel van zijn elite-tegenhangers. Ellison is niet alleen maar een hobbyzeiler; hij is een erkende meester van de sport en heeft zijn team naar de overwinning geleid in grote evenementen, zoals de prestigieuze America's Cup.

Ellison bracht zijn passie naar een hoger niveau door het Oracle Team USA op te richten. De verhuizing was emblematisch voor zijn toewijding aan de sport, een mix van hoge inzet, precisie, risico en technologie die perfect bij zijn persoonlijkheid past. Het Oracle Team USA won de America's Cup in 2010 en verdedigde de titel met succes in 2013.

3. Luchtvaartliefhebber

Ellison's passies strekken zich ook uit tot de lucht. Ellison, een bekende luchtvaartliefhebber, heeft zwaar geïnvesteerd in vliegtuigen en heeft zelfs een vliegbrevet behaald. Hij is eigenaar van twee militaire vliegtuigen: een Italiaans Marchetti-vliegtuig en een voormalige Sovjet-MiG-29, waarmee hij vanwege overheidsbeperkingen niet kan vliegen.

Zijn interesse in de luchtvaart is opgenomen in zijn filantropische ondernemingen. Hij heeft gedoneerd aan diverse luchtvaartmusea en restauratieprojecten, waaronder de heropleving van $3 miljoen van het “That's All Brother” C-47 vliegtuig van het historische D-Day Squadron. Ellison staat nog steeds bekend om zijn scherpe oog voor historische vliegtuigen en zijn liefdadigheidsbijdragen.

4. Vastgoedmagnaat

Larry Ellison is ook een kracht waarmee rekening moet worden gehouden in de vastgoedwereld. Zijn vastgoedportefeuille is indrukwekkend, met activa die zich uitstrekken van Hawaï tot Malibu en San Francisco. Ellison's overname van 98% van het Hawaiiaanse eiland Lanai in 2012 is bijzonder opmerkelijk.

Zijn liefde voor de Japanse architectuur heeft zijn vastgoedondernemingen geïnspireerd. Zijn 23 hectare grote landgoed in Woodside, Californië, naar het voorbeeld van een 16e-eeuwse Japanse koninklijke residentie, toont deze verliefdheid. Tussen zijn prachtige huizen, verschillende commerciële panden en historische monumenten is de vastgoedportefeuille van Ellison net zo diepgaand als zijn technische prestaties.

5. Filantropie en het geven van beloften

Zoals veel miljardairs zet Ellison zich in voor filantropie. In 2010 sloot hij zich aan bij de Giving Pledge, een initiatief gestart door Warren Buffet en Bill en Melinda Gates. Als onderdeel van deze belofte heeft Ellison zich ertoe verbonden het grootste deel van zijn rijkdom tijdens zijn leven of in zijn testament weg te geven.

Door de jaren heen heeft Ellison een reeks goede doelen gesteund, vooral op het gebied van medisch onderzoek en onderwijs. Hij heeft honderden miljoenen dollars gedoneerd aan biomedisch onderzoek en heeft aanzienlijke middelen vrijgemaakt voor het verbeteren van het onderwijs, vooral op het gebied van de informatica. Zijn Larry Ellison Foundation blijft deze en andere goede doelen steunen.

6. Streven naar een lang leven

Larry Ellison staat bekend om zijn felle competitieve karakter en zijn weigering om beperkingen te accepteren. Dit blijkt duidelijk uit zijn grote interesse en financiering voor onderzoek tegen veroudering. Hij zei ooit: ‘De dood maakt me erg boos’, waarmee hij zijn visie op de sterfelijkheid als een probleem benadrukte dat moet worden opgelost.

Met dit doel voor ogen richtte hij de Ellison Medical Foundation op, die meer dan 430 miljoen dollar aan subsidies voor biomedisch onderzoek financierde voordat hij in 2013 de activiteiten stopzette. Ondanks de sluiting van de stichting blijft Ellison diep geïnteresseerd in het bevorderen van onderzoek naar een lang leven, waarbij hij de dood en veroudering als de laatste voorwaarde beschouwt. grenzen te veroveren.

7. De Zen-invloed

Ellison's waardering voor de Japanse cultuur reikt verder dan alleen de architectuur en strekt zich ook uit tot spirituele en filosofische gebieden. Hij staat bekend als een fervent aanhanger van het zenboeddhisme, een discipline die volgens hem aansluit bij zijn principes van eenvoud en mindfulness, principes die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het vormgeven van zijn bedrijfsstrategieën.

Zijn liefde voor de rust en eenvoud die Zen vertegenwoordigt, komt tot uiting in zijn huizen, kantoorruimtes en zelfs in de producten van Oracle. Hij gelooft in het zenprincipe van mindfulness, dat hij verjongt door avontuurlijke activiteiten te ondernemen zoals zeilen en vliegen.

8. Unieke managementstijl

Ellison's leiderschapsstijl is onderscheidend en algemeen erkend. Hij staat bekend om het stellen van gedurfde doelen en het bijeenbrengen van zijn team om te bereiken wat in eerste instantie onmogelijk lijkt. Deze onconventionele werkwijze heeft vaak geleid tot baanbrekende innovaties.

Zijn managementstijl komt voort uit zijn competitieve karakter. De nooit-opgeven-mentaliteit van Ellison, zowel op de zeilcursus als in de directiekamer, heeft een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van Oracle tot een mondiale technologische krachtpatser. Zijn meedogenloze streven naar de overwinning is een cruciaal aspect geweest van het succes van Oracle.

9. Fan van The Beatles en Cats

Ondanks zijn intimiderende reputatie heeft Larry Ellison een zachtere kant. Hij staat bekend als een fan van The Beatles, de legendarische pop-rockband die een revolutie teweegbracht in de muziekwereld. De boodschap van vrede en liefde die in hun muziek te vinden is, resoneert met Ellisons Zen-overtuigingen.

Bovendien is Ellison ook een toegewijde kattenliefhebber. Ellison's liefde voor deze kattenvrienden werpt een licht op zijn zachtere kant en zijn waardering voor gezelschap. Ellison is een bekende verzamelaar van Japanse kunst en heeft een bijzondere voorliefde voor stukken waarop katten zijn afgebeeld.

10. Zijn productieve kunstcollectie

Dankzij het enorme fortuin van Larry Ellison kan hij een fervent verzamelaar van kunst en zeldzame artefacten zijn. Een van zijn meest opmerkelijke aanwinsten is een 12e-eeuwse Japanse rolschildering van de monnik-kunstenaar Kakuyu, ook bekend als Toba Sojo, die hij in 2016 aan het Minneapolis Institute of Art leende.

Zijn collectie strekt zich uit tot moderne en hedendaagse kunst en beeldhouwwerken. Al zijn huizen over de hele wereld herbergen zijn enorme kunstcollectie, waaronder stukken van beroemde kunstenaars als Sarah Lucas en Tracey Emin. Zijn smaak in kunst is, net als zijn leven, kolossaal, divers en intensief samengesteld.

Bekijk enkele nuttige links hieronder voor meer informatie.
Officiële website van Oracle
Larry Ellison's Wikipedia-pagina

10 dingen die je niet wist over Larry Ellison - niood (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6114

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.